Τρόπος εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ομάδες Προσανατολισμού

Οι βασικές αλλαγές στην Γ΄ Λυκείου, η οποία θα αποτελεί πλέον προπαρασκευαστική τάξη για την εισαγωγή στα ΑΕΙ, είναι οι εξής:

● Οι τρεις Ομάδες Προσανατολισμού γίνονται τέσσερις και αντιστοιχούν σε κάθε ένα από τα Επιστημονικά Πεδία.

● Το μάθημα των Λατινικών αντικαθίσταται από το μάθημα της Κοινωνιολογίας, ενώ τα μαθήματα της Νεοελληνικής Γλώσσας και Νεοελληνικής Λογοτεχνίας ενοποιούνται στο μάθημα «Νεοελληνική Γλώσσα και Γραμματεία», το οποίο είναι εξεταζόμενο για όλους τους υποψηφίους, ανεξαρτήτως Ομάδας Προσανατολισμού.

● Η σημερινή Ομάδα Προσανατολισμού «Θετικών Σπουδών» διαιρείται στις ομάδες «Θετικές Σπουδές» και «Σπουδές Υγείας». Η πρώτη ομάδα οδηγεί στο δεύτερο Επιστημονικό Πεδίο (Θετικές και Τεχνολογικές Επιστήμες) και η δεύτερη στο τρίτο Επιστημονικό Πεδίο (Επιστήμες Υγείας και Ζωής).

● Εμπλουτίζεται το περιεχόμενο του μαθήματος των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας.

● Κάθε Ομάδα Προσανατολισμού περιλαμβάνει μόνο τα μαθήματα στα οποία οι υποψήφιοι θα εξεταστούν τόσο για το απολυτήριο όσο και για την εισαγωγή τους στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

● Καταργούνται οι συντελεστές βαρύτητας.

● Για τα ημερήσια Γενικά Λύκεια προβλέπεται η εντατική διδασκαλία των τριών πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων ανά Ομάδα Προσανατολισμού (18 ώρες στο σύνολο), ενώ τα μαθήματα Γενικής Παιδείας -συμπεριλαμβανομένης και της διδασκαλίας της ΝΕ Γλώσσας και Γραμματείας που θα έχει τη μερίδα του λέοντος (6 ώρες διδασκαλία ανά εβδομάδα)- θα διδάσκονται εννέα ώρες συνολικά.

Διαβάστε περισσότερα στο : www.efsyn.gr

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://mathcenter.gr/wp-content/uploads/2019/09/Φροντηστήριο-Μαθηματικών-Mathcenter-Έφη-Παπαδάκου-3.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}