Συναρπαστικό μικρό Μαθηματικό hack στην καθημερινότητα μας!!!

x% του y = y% του x 

πχ 4% του 75 = 75% του 4 

Ένα άλλο παράδειγμα: “Το 18% των 50 είναι δύσκολο να υπολογιστεί“, έγραψε ο Stephens. “Αλλά το 50% των 18 είναι αλλιώς, σωστά;”

Αυτή η βασική αρχή – απλά δηλώνεται ως x% του y = y% του x – είναι ίσως πολύ γνωστή σε εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο. Αλλά όπως δείχνει η tweetstorm που δημιουργήθηκε από το αρχικό σχόλιο του Stephens, είναι μια ανακάλυψη μυαλού για πολλούς που ποτέ δεν έλαβαν γνώση αυτής της απλής υποκατάστασης.

Δεν είναι πάντα εύκολο να επεξεργαστείτε τα ποσοστά στο κεφάλι σας, αλλά ένα απλό μαθηματικό τέχνασμα που μοιράζεται στο Twitter μπορεί να καταστήσει απίστευτα εύκολο να κάνετε δύσκολους ή δύσχρηστους μαθηματικούς υπολογισμούς επί τόπου.

Περιγράφεται ως “συναρπαστικό μικρό hack της ζωής”. Δεν είναι μια νέα τεχνική, αλλά η τεράστια αντίδραση στο διαδίκτυο δείχνει ότι πολλοί άνθρωποι δεν γνώριζαν ποτέ την λύση που υπήρχε. Όπως εξηγεί ο Stephens, αν έχετε ποτέ να υπολογίσετε ένα δύσκολο ποσοστό επί τόπου χωρίς στυλό και χαρτί ή μια αριθμομηχανή, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια απλή συντόμευση – αναστροφή των αριθμών γύρω.

“Έτσι, για παράδειγμα, αν χρειάζεσαι να υπολογίσεις το 4% των 75 στο κεφάλι σου, απλά γυρίστε το και κάνε το 75% των 4, κάτι που είναι πιο εύκολο”, σχολίασε ο Stephens. Πράγματι, αν αλλάξετε τους αριθμούς και υπολογίσετε το 75 τοις εκατό των 4, παίρνετε 3 – και το 3 είναι η ίδια απάντηση όταν υπολογίζετε το 4 τοις εκατό των 75..

 

div#stuning-header .dfd-stuning-header-bg-container {background-image: url(https://mathcenter.gr/wp-content/uploads/2019/09/Φροντηστήριο-Μαθηματικών-Mathcenter-Έφη-Παπαδάκου-3.jpg);background-size: cover;background-position: center center;background-attachment: scroll;background-repeat: no-repeat;}#stuning-header div.page-title-inner {min-height: 550px;}